Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Tarih Nedir? | Tarihin BaÅŸlangıcı – Tarih Neden ÇaÄŸlara Ayrılmıştır? Tarihi Devirler – Tarih ÇaÄŸları – Maddelerle Tarih – Resimlerle T..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 21.04.2011 tarihinde Hale tarafından, Medeniyetler, Ãœlkeler ve Dünya Tarihi bölümünde paylaşılmıştır ve 1834 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Tarih Nedir?

Tarihin Tanımı: Tarih geçmiş zamanlarda yaşayan insan topluluklarının her türlü faaliyetlerini Yer Ve Zaman bildirerek, Sebep-Sonuç ilişkisi içinde anlatan bilim dalıdır.


Tarihin Konusu Nedir?

Geçmiş zamanda yaşayan insan topluluklarının her türlü faaliyetidir.


Tarih Anlatımında Yer Ve Zamanın Önemi Nedir?

1)- Yer ve zamanın belirtilmesiyle olayın GERÇEK olup olmadığını anlarız.
2)- Olayın geçtiği yer ile olayın meydana geldiği zaman dilimi o olayın sebep ve sonuçlarını belirlememizde gereklidir.

Çünkü o yerin iklimi, yaşam şartları, madenleri, o zaman içindeki nüfusu, o zaman içindeki toplumsal değerler olayın meydana geliş sebeplerini oluşturabilirler.

Sebep-Sonuç İlişkisinin Önemi Nedir?

Bütün olaylar bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlıdır. Her olay kendisinden önceki olayın Sonucu, kendisinden sonraki olayın Sebebi’dir. Önceki olayı bilmezsek, sonraki olayı kavrayamayız.


Olay Nedir? Olgu Nedir?

Olay: Ä°nsanları ilgilendiren sosyal, ekonomik, kültürel, dini ve benzeri alanlarda meydana gelen oluÅŸumlardır. Örnek: Anadolu’nun Türkler tarafından fethi Olay’dır.

Olgu: OluÅŸum süreci içinde ya da baÅŸka bir ÅŸeyin belirtisi olarak gözlemlenmiÅŸ olaylardan ibarettir. Örnek: Anadolu’nun TürkleÅŸmesi Olgu’dur.

(Visited 2 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 21.04.2011 tarihinde Hale tarafından, Medeniyetler, Ãœlkeler ve Dünya Tarihi bölümünde paylaşılmıştır ve 1834 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 11 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Tarih Nedir? | Tarihin Başlangıcı – Tarih Neden Çağlara Ayrılmıştır? Tarihi Devirler - Tarih Çağları - Maddelerle Tarih – Resimlerle Tarih - Tarih Çağları Kavram Haritası orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleKıbrıs Türkçesi | Yazı Dilinde Kullanılmayan Kıbrıslı Türklerin KonuÅŸtuÄŸu, Türkçe'nin Bir Åživesi - Türkiye Türkçe’sinin Kıbrıs .. Sonraki MakaleOtizm Nedir, Otistik Çocuklarda Davranış Sorunları Nelerdir?

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz