Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Nanoteknoloji Mühendisi Nedir? | Nanoteknoloji Mühendisi Kimdir? Nanoteknoloji Nedir?


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 24.07.2008 tarihinde Hale tarafından, Meslek Tanıtımları | Meslek Seçim Rehberi bölümünde paylaşılmıştır ve 3180 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Nanoteknoloji Mühendisi

Nanoteknoloji Mühendisi Kimdir?


Meslek Rehberi tahminlerine göre Nanoteknoloji Mühendisliği önümüzdeki yakın geleceğin popüler mesleklerinden olmaya aday bir meslek. Fakat Nanoteknoloji Mühendisliği Türkiye’de henüz hiçbir üniversitede bölüm olarak mevcut değildir. Bu meslek dallarından nanoteknoloji mühendisliğine kolay geçiş yapabilirsiniz.

Nanotkenoloji Mühendisliğine Kolay Geçiş Yapabilecek Meslekler

Aşağıdaki mühendislik alanlarında olanlar Nanoteknoloji Mühendisliğine kolayca geçiş yapıp daha sonra Nanoteknoloji Mühendisi ünvanını alabilirler.


1) Malzeme Mühendisi veya Metalurji Mühendisi
2) Fizik Mühendisi
3) Biyoteknoloji Mühendisi ya da Biyomühendis
4) Kimya Mühendisi

Nanoteknoloji Nedir?

Nanoteknoloji; uygulamalı fizik, madde bilimi, arayüz ve parçacık bilimi, makine-fizik, moleküler kimya, kendini yenileyen makine ve robotik, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, biyoloji mühendisliği ve elektrik mühendisliği (moleküllerin kovelant olmayan parçacık etkileşimleri üzerinde çalışan kimya alanı) çok fonksiyonlu bir alandır. Araştırmanın bu kanallarından yola çıkarak, neyle sonuçlanabileceği hakkında değişik beklentiler mevcuttur. Nanoteknoloji, varolan bilimlerin nano boyutta uygulanması ya da daha modern bir deyişle, asla yapılmamışı kullanarak var olan bilimlerin yeniden düzenlenmesidir. Nanoteknolojinin, bilimleri bir şemsiye altında gruplaması, nano boyutta işleyen farklı bilimler arasındaki küçük sınırları ve geçişleri temelde sorgulanmıştır. Cihazla çalışma bütün disiplinlerde ortak alandır. Zıtlarda, örneğin eczacılık ile yarı-iletkenler endüstrilerin birbirleriyle bir ilişkileri yoktur. Birbirinin ürünlerini kullanan işbirlikçiler ‘nanoteknoloji’ sıklıkla bunları belli başlı endüstriyel gruplara pazarlarlar. Nanoteknolojide iki ana yaklaşım kullanılır. ‘Aşağıdan yukarıya’ olan yaklaşım, mateyaller ve cihazlar kendilerine moleküler tanıma prensibiyle kimyasal olarak monte edilmiş moleküler bileşenlerden yapılır. Yukarıdan aşağıya olan yaklaşım ise, nanocisimler atomik seviyede kontrol olmaksızın daha büyük parçalardan inşaa edilir. Nanoteknolojinin gücü, nanoyapıların işlenmesine ve acayip özelliklerin gözlemine izin veren, elektron demet litografyası ve moleküler demet epitaksisi olarak rafine edilmiş arayüz ve kolloid bilim kombinasyonundan ileri gelmektedir. Nanoteknolojinin modern kullanımdaki örnekleri, moleküler yapıda polimer tabanlı üretimler ve görünür bilimde çap tabanlı bilgisayar çipleridir. Kuantum noktaları ve nano üpler gibi bir dizi nano teknolojilerin vaad ettiklerine karşın, gerçekçi ticari girişimler temelde, bronzlaşmayı önleyici losyonlar, kozmetikler, koruyucu kaplamalar ve ilaç taşınması gibi kolloidal nanotanecik avantajlarını kullanmaktadır.

Nano Teknoloji hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayın.

NANO TEKNOLOJÄ°

(Visited 18 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 24.07.2008 tarihinde Hale tarafından, Meslek Tanıtımları | Meslek Seçim Rehberi bölümünde paylaşılmıştır ve 3180 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisi Nedir? | Nanoteknoloji Mühendisi Kimdir? Nanoteknoloji Nedir? orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleGeometrik Ortalama | Birim DeÄŸerlerinin - Gözlem Sonuçlarının - Birbirleriyle Çarpımlarının N Birim Sayısı Olmak Ãœzere N'inci Dereceden K.. Sonraki MakaleOsmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nda Ermeni Sorunu ve Osmanlı-Ermeni Ä°liÅŸkileri..

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz