Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

ISON Kuyruklu Yıldızı’nı Tanıyalım | Günün Gökbilim Görüntüsü – 1 – 31 Ekim 2012


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 03.10.2012 tarihinde Hale tarafından, Astronomi - Uzay - Gokbilim Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 593 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


ISON Kuyruklu Yıldızı’nı Tanıyalım | Günün Gökbilim Görüntüsü

Kâinatı Keşfedin! Büyüleyici evrenimizin farklı bir resmi veya fotoğrafı, her gün profesyonel bir gökbilimcinin yazdığı kısa bir açıklama ile birlikte yayımlanır.


1 Ekim 2012

ISON Kuyruklu Yıldızı’nı Tanıyalım


Görüntü Katkısı ve Telif Hakkı : Ligustri Rolando

Açıklama : Yukarıda gördüğünüz soluk nokta gelmiÅŸ geçmiÅŸ en parlak kuyruklu yıldızlardan biri haline dönüşebilir mi acaba? Böyle bir olasılık mevcut. Tabii bunun yerine, GüneÅŸ’e yaklaÅŸtıkça parçalanabilir veya daha makul ölçülerde parlaklaÅŸabilir. Öte yandan, gökbilim dünyası ÅŸu anda en iyimser tahminlerle çalkalanıyor. Bahse konu bu iyimser tahminler, yeni keÅŸfedilen C/2012 S1 (ISON) kuyruklu yıldızının görkemli bir kuyruk meydana getirmesi veya 2013 sonlarına doÄŸru kabaca bir dolunayın parlaklığına ulaÅŸabilecek olması. ISON Kuyruklu Yıldızı ÅŸu anda çok soluk durumda; yukarıdaki fotoÄŸrafta 18. kadirde ancak seçilebiliyor. Bundan yaklaşık bir hafta önce Beyaz Rusya’dan Vitali Nevski ve Rusya’dan Artyom Novichonok tarafından Rusya’da keÅŸfedilen kuyruklu yıldız, Jüpiter ve Satürn arasında kalan bir yörünge üzerinde ilerleyerek GüneÅŸ’e doÄŸru düşüyor. 2013 yılı Ekim ayı baÅŸlarında Mars’ın epey yakınından geçecek olan kuyruklu yıldız, gezegenin yüzeyi üzerinde bulunan gezginler ve yörüngesinde bulunan uzay araçları tarafından görülebilecek. 2013 yılı Kasım ayı sonlarında GüneÅŸ yüzeyinin bir güneÅŸ çapı kadar uzağından geçecek olan ISON Kuyruklu Yıldızı, GüneÅŸ’i sıyırıp geçen bir kuyruklu yıldız olmasını saÄŸlayabilecek bir yörünge üzerinde ilerliyor gibi görünüyor. Bu geçiÅŸte varlığını sürdürebilen parçalar 2013 yılı Aralık ayı sonlarında Dünyamızın çok yakınından geçecek. Åžimdi dünyanın dört bir yanında gökbilimciler bu büyük ve kirli kartopunun doÄŸasını daha iyi anlayabilmek ve önümüzdeki 15 ay içerisinde nasıl bir geliÅŸim göstereceÄŸini izleyebilmek üzere takibe geçmiÅŸ durumda.

Anahtar Sözcükler : Kuyruklu Yıldız, Güneş Sistemi

Yarınki Görüntü : Mars’ta Akıntı

Çeviri ve Düzenleme

Murat Tunçay – Tahir ÅžiÅŸman
Hazırlayanlar: Robert Nemiroff (MTU) ve Jerry Bonnell (UMCP)
NASA Yetkilisi: Phillip Newman Özel haklar uygulanır.
Gizlilik İlkeleri ve Önemli Uyarılar
NASA / Goddard Uzay Uçuşları Merkezi (GSFC)
Gök Fiziği Bölümü (ASD) ve
Michigan Teknoloji Ãœniversitesi’nin bir hizmetidir.


(Visited 11 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 03.10.2012 tarihinde Hale tarafından, Astronomi - Uzay - Gokbilim Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 593 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 30 adet mesaj daha bulunmaktadır.

ISON Kuyruklu Yıldızı\'nı Tanıyalım | Günün Gökbilim Görüntüsü - 1 – 31 Ekim 2012 orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleKadın Sünneti Nedir? | Ölümle Sonuçlanabilen Özellikle Afrika'da Yaygın Olan Prepus Ve Klitorisin Alınması Åžeklinde Görülen Cerrahi Uygul.. Sonraki MakaleTembellik | Tembellik Ä°le Ä°lgili Sözler - Tembele Yumurta Ver; Senden Onu Soymanı Ä°ster

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz