Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

[Hukuk] Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu Kanunu | Ombudsmanın Görevleri – Yetkileri – Statüsü – Görev Alanı – Görev Süresi – BaÅŸ Denetçi Ve Den..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 17.12.2012 tarihinde Hale tarafından, Felsefe - Sosyoloji - Hukuk Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 62 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu

Kanun No: 5521
Kabul Tarihi: 15.06.2006


BİRİNCİ BÖLÜM


Genel Hükümler

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; gerçek ve tüzel kişilerin idarenin işleyişi ile ilgili şikâyetlerini, Türkiye Cumhuriyetinin Anayasada belirtilen nitelikleri çerçevesinde, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygı, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmak üzere Kamu Denetçiliği Kurumunu oluşturmaktır.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Kanun, Kamu Denetçiliği Kurumunun kuruluş, görev ve çalışma usûllerine ilişkin ilkeler ile Kamu Başdenetçisi ve kamu denetçilerinin niteliklerine, seçimlerine, özlük haklarına ve Kurum personelinin atanmaları ile özlük haklarına ilişkin hükümleri kapsar.

Tanımlar

MADDE 3- (1) Bu Kanunda geçen;


a) Kurum: Kamu Denetçiliği Kurumunu,
b) Kurul: Kamu Denetçiliği Kurulunu,
c) Başdenetçilik: Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçiliğini,
ç) Başdenetçi: Kamu Başdenetçisini,
d) Denetçi: Kamu denetçisini,
e) Genel Kurul: Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunu,
f) Başkanlık: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığını,
g) Komisyon: Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonu,
ğ) İdare: Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarını, mahallî idareleri, mahallî idarelerin bağlı idarelerini, mahallî idare birliklerini, döner sermayeli kuruluşları, kanunlarla kurulan fonları, kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşları, sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait kuruluşlar ile bunlara bağlı ortaklıklar ve müesseseleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını, kamu hizmeti yürüten özel hukuk tüzel kişilerini,

ifade eder.

(2) Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonun Başkanı, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtibi, Dilekçe Komisyonunun Başkanı, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtibidir.

Bakınız, Ombudsman Nedir? | Aracı KiÅŸi – Ombudsmanın Görevleri – Yetkileri – Statüsü – Görev Alanı – Görev Süresi – Ombudsmanlık Kurumunu DoÄŸuran Sebepler – BaÅŸ Denetçi Ve Denetçilerin Nitelikleri

Ombudsman Türkiye web sitesi

(Visited 5 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 17.12.2012 tarihinde Hale tarafından, Felsefe - Sosyoloji - Hukuk Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 62 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 4 adet mesaj daha bulunmaktadır.

[Hukuk] Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu | Ombudsmanın Görevleri – Yetkileri - Statüsü – Görev Alanı - Görev Süresi - Baş Denetçi Ve Denetçilerin Nitelikleri orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleSheakspeare’in Ä°lk Kitabı Dijital Ortamda | Sheakspeare’in 1623 Yılında Yayımlanan Orjinal Kitabı Oxford Ãœniversitesi Kütüphanesi Tarafı.. Sonraki MakaleEski Uygarlıklarda Sayı Sistemleri | Tarih Öncesi ÇaÄŸlarda Aritmetik Ve Geometri - Zaman Kavramı - Eski Uygarlıkların Matematikleri - Mısır..

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz