Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk’ün Yeşil Ordu İle İlgili Kehaneti | Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Sırasındaki Kehanetleri


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 30.12.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 917 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Atatürk’ün Yeşil Ordu İle İlgili Kehaneti

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Sırasındaki Kehanetleri


1920 yılı ilkbaharı’nın sonlarına doğru bir gün Mustafa Kemal, Tevfik Rüştü Aras’ı Ankara İstasyonu’nun bitişiğinde kaldığı bir eve çağırdı:

Tevfik Rüştü Aras kendisine bir yaverinin verilmeksizin “ Yeşil Ordu” teşkilatına alındığından şikayet etti. O sırada Büyük Millet Meclisi kurulalı 10 hafta olmuştu. Vatanın kurtarılması için başvurulan, türlü tedbirler arasında bir de “ Yeşil Ordu “ adı verilen gizli bir teşkilat vardı.


Fakat Birinci Büyük Millet Meclisi tam anlamıyla ve bütün kuvvetiyle işlemeye başladığı için artık her türlü dağınık tedbirlerin kaldırılması ve her faaliyetin Büyük Millet Meclisi yetkileri içine alınması zamanı da artık gelmişti. Yeşil Ordu teşkilatına lüzum kalmamıştı.

Atatürk o gece bazı arkadaşlarını davet ederek konuyla ilgili bir toplantı düzenlemişti…

Toplantıda Celal Bayar, Muhtar Bey, Yunus Nadi Bey, Kılıç Ali Bey ve Tevfik Rüştü Aras bulunuyordu. Atatürk ciddi işler konuştuğu zaman toplantılarda kahveden başka bir şey içmezdi. Alkol kesinlikle almazdı.

O gece konuşmalar uzun sürmüştü. Toplantı bittiğinde gece yarısını iki saat geçmişti. Toplantıda memleketin çeşitli yerlerinden ve önemli kişilerden gelen raporlar okunmuş, kurtuluş etrafında değişik mevzular konuşulmuş, sert tartışmalardan sonra, üzerinde görüş birliğine varılan bazı kararlar alınarak sırasıyla yazılmaya başlanmıştı.

Toplantı tamamen bitip de, o gece için son kahveler içilirken, Mustafa Kemal, Tevfik Rüştü Aras’a hitap ederek:

– “ Bugün öğleden sonra bu konular etrafında bir arkadaşla görüşmüş, bazı notlar almıştım. Tevfik Rüştü, lütfen köşedeki saksının içinde duran o notları alıp okur musunuz?”

Tevfik Rüştü Aras söz konusu notları okumaya başlayınca toplantıda bulunanların hepsi hayretler içinde kalmıştı… Saatlerce üzerinde konuşularak, görüş birliğine varılan kararların hepsinin, tamamıyla aynı olmak üzere o not kağıdında yazılmış olduğunu gördüler!…


Bu olay da, ileri sürdüğüm teorimi desteklemektedir. Bu kehanet olayında: Atatürk’ün öğleden sonra “ Yeşil Ordu” hakkında yazdığı kararları akşamki toplantıda ileri sürerek savunmuş olabileceği ya da toplantıda bulunanlara baskı yaparak kendi düşünceleri doğrultusunda kararlar aldırmaya yönlendirmiş olabileceği akıllara gelebilir. Ancak bu kesinlikle doğru değildir. Çünkü orada herkesin şahit olduğu gibi alınacak kararları tamamıyla o toplantıya katılanlara bırakmıştır…

Konuyu ilginç yapan da budur zaten…

Evet, alınacak tüm kararları arkadaşlarına bırakmış ve kendisi tartışmaların tamamen dışında kalmıştır. Öyle olmasına rağmen, O, konu hakkında alınacak kararların neler olduğunu saatlerce öncesinden maddeler halinde biliyordu.

Bu kanıt, kendisinde bulunan kehanet yeteneğinin en güçlü belgelerinden sadece biridir.

Atatürk’ün Kehanetleri Kitabı
Ali Bektan

(Visited 9 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 30.12.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 917 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk’ün Yeşil Ordu İle İlgili Kehaneti | Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Sırasındaki Kehanetleri orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleKâğıt Nedir? | Kağıdın İcadı - Tarihçesi - Türkiye'de Kâğıt Üretimi - Çeşitleri - Cumhuriyet Döneminde İlk Kâğıt Fabrikaları - .. Sonraki MakaleTarihte Bugün: 19 Kasım | (1994) - Halil Mutlu, Dünya Halter Şampiyonası'nda 7 Dünya Rekoru Kırarak, 3 Altın Madalya Kazandı

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz