Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk’ün Tarih Kurultayı’ndaki İddiası | Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 09.05.2009 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1255 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Atatürk’ün Tarih Kurultayı’ndaki İddiası

Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri


Türk Tarih ve Dil çalışmalarına katılan Atatürk 1937 Eylül’ünde II.Tarih Kurultayı’nda toplantıya katıldı. Birçok yabancı bilginlerin de katıldığı bu kurultayda okunan tezlerde tarihimiz ele alınmıştır.

Kurultaya katılan İsveçli arkeolog T.J.Arne yurduna döndükten sonra “Svenska Dagbladet” Gazetesi’nde Atatürk’ün dil ve tarih teorisini çürütmeye çalışan bir makale yazmıştı.


Bu makale Türkçe’ye çevrildikten sonra Atatürk’e sunuldu. Makalede Atatürk’ün iddia ettiğinin aksine Orta Asya’da ortaya çıkan medeniyetlerin fazla uzun bir süreye ait olmayacağı iddia ediyordu. Oysa ki Atatürk Orta Asya’nın çok geçmişlere dayanan bir tarihe sahip olduğu düşüncesindeydi. Ertesi akşam Atatürk yazıyı okudu. Biraz düşündükten sonra:

– “ Yani demek istiyor ki, Orta Asya’nın altı bomboştur!…”

Yumruğunu masaya indirdikten sonra şöyle devam etti.

– “ Fakat emin olunuz ki arkadaşlar, günün birinde bunun tam aksini ortaya çıkaran delili yine bize onlar (Avrupalılar) verecektir.”

İsveçli profesörün yazısında hoşuna giden bir cümle vardı:

“ Türkmen bozkırlarında M.Ö. 1500 yıllarına doğru uygarlığın aşırı derecede gerilediği tespit edilmiştir. Sebebi bilinemeyen bu gerileme yukarıda anılan Türk göçünden sonra meydana gelmiştir. “

Bu cümleyi okuduktan sonra Atatürk:


“ İşte ilk itiraf burada. Bu bozkırlarda Uygur Türkleri oturuyordu. Onlar göçe çıkınca tabi geriler. “

Atatürk 1938 yılında vefat ettikten sonra II. Dünya Savaşı başladı. Yabancı dergiler Türkiye’ye çok zor ulaşıyordu. 23 Aralık 1940’da Çar Antropoloji Dergisi’nde şu haber yer almaktaydı.

1939 yılının Temmuz ayında genç Rus Arkeologları’ndan Dr. Aleksey Odlandnikov ve eşi, Orta Asya’nın tam göbeğinde Taşkent yakınındaki bir mağaradan Homo Neanderthalensist denilen tarih öncesi bir insan ırkı olan 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun kafatasını ortaya çıkardılar. O sırada Rusya’da çalışmakta olan tanınmış Amerikalı Hrdlicka bu kafatasını ve mağarayı inceledikten sonra buluşun Antropoloji ve Orta Asya’nın tarih öncesi bakımından son derece önemli olduğunu söylemiştir. Kafatası tam 150.000 yıl öncesine ait olduğu saptanmıştır.

Atatürk’ün kehaneti bir kere daha doğru çıkmıştı… Orta Asya’nın tarihi geçmişinin yüz binlerce yıl öncesine dayandığı yine Avrupalılar tarafından bize duyuruluyordu!…

Atatürk’ün Kehanetleri Kitabı
Ali Bektan

(Visited 3 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 09.05.2009 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1255 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk’ün Tarih Kurultayı’ndaki İddiası | Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleBir Masa | Sait Faik Abasıyanık Sonraki Makale19 Mayıs 1919 Tarihinin Anlamı Ve Önemi | Atatürk; Ben 19 Mayıs'ta Doğdum

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz