Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Nedir? Yeniden Yapım Ve Onarım Cerrahisi | Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahinin Ä°lgi Alanları – Estetik- Kozmeti..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 02.01.2010 tarihinde Hale tarafından, SaÄŸlık Dünyası | Alternatif Tıp | Ä°lk Yardım bölümünde paylaşılmıştır ve 341 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları



Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi – Yeniden Yapım Ve Onarım Cerrahisi

Deri, kas, kıkırdak, yağ gibi yumuşak dokuları ve kemikleri kesip biçimlendirerek kişinin dış görünümünü değiştirmeyi amaçlayan plastik cerrahi ameliyat­ları başlıca iki nedenle uygulanır.


Bunlardan ilki, doğuştan ya da sonradan olma yapı bozukluklarını onarmaktır. Örneğin tavşan dudağı ya da yapışık el parmakları gibi fiziksel bir kusurla doğan bebeklerin, trafik kazasın­da, yangında ya da savaşta yaralanan kişilerin görünür kusurlarını ameliyatla düzeltmek plastik cerrahların işidir.

Bazen, bu anlamda yapısal bir bozukluÄŸu olmayan kiÅŸiler de dış görünümlerini deÄŸiÅŸtir­mek isterler. Daha çok estetik kaygısıyla uygulanan bu ikinci tip ameliyatlara genellik­le estetik cerrahi denir. Derilerindeki kırışık­lıkları gidererek daha genç görünmek isteyen yaÅŸlı kiÅŸilere uygulanan “yüz germe” ameli­yatları (ritidektomi) ve burunlarını küçültmek isteyenlere uygulanan estetik burun ameliyat­ları (rinoplastı) bu gruptandır. Bu ameliyatlar çok pahalı olmakla birlikte, özellikle sinema yıldızları, fotomodeller, hatta siyasetçiler gibi görünümleriyle de etkileyici olmaları gereken kiÅŸiler arasında oldukça yaygındır.


Günümüzde usta cerrahlar ve gelişmiş ame­liyat teknikleri sayesinde, onarıcı nitelikteki plastik cerrahiyle olağanüstü sonuçlar alınabi­liyor. Haftalar ya da aylar sonra ameliyattan hemen hiçbir iz kalmaz ve onarılan doku ya da organ normal görünümüne kavuşur.

Ä°nsanın en göze çarpan bölümü yüzü oldu­ğu için, plastik cerrahi ameliyatları en çok yüzdeki doku ve organlara uygulanır. Kop­muÅŸ ya da biçimi bozulmuÅŸ kulaklar, kusurlu burun ve çene, vücudun görünmeyen bölümlerinden alınan doku ve kemiklerle yeniden biçimlendirilebilir. Yanık izlerini gidermek için, gene vücudun baÅŸka bir yerinden alınan saÄŸlıklı deri parçası yaranın üzerine “yama­nır”. Deri nakli ya da deri aşılama denen bu yöntem plastik cerrahide en çok uygulanan tekniklerden biridir. Görünümü hoÅŸ olmayan doÄŸum lekeleri ve benler de deri nakliyle ya da baÅŸka yöntemlerle yok edilir. Bir kazada kopmuÅŸ olan parmakların, hatta kol ve bacakların yerine dikilmesi ise plastik cerrahinin çağımızdaki en büyük geliÅŸmelerinden biridir. Mikroskop altında uygulanan mikrocerrahi ameliyatları, incecik kan damarlarını ve sinir­leri birbirine dikerek dokuların daha çabuk iyileÅŸmesine ve normal iÅŸlevini yerine getire­bilmesine olanak saÄŸlamıştır.

(Visited 4 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 02.01.2010 tarihinde Hale tarafından, SaÄŸlık Dünyası | Alternatif Tıp | Ä°lk Yardım bölümünde paylaşılmıştır ve 341 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 1 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Nedir? Yeniden Yapım Ve Onarım Cerrahisi | Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahinin İlgi Alanları - Estetik- Kozmetik Cerrahi - Mikrocerrahi - El Cerrahisi - Endoskobik Cerrahi - Kraniofasiyal Ve Maksillofasiyal Cerrahi orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki Makale[Biyoloji] Oksijensiz - Anaerobik Solunum | Molekül Yıkımı Oksijensiz Olarak Devam Eden Solunum Sonraki Makaleღ AÅŸk ღ | Saadet Bayri Fidan

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz