Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk Günlüğü – Today | 16 Ocak – January


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 16.01.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk Günlüğü | Atatürk Today bölümünde paylaşılmıştır ve 335 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


16 OCAK – JANUARY 16
Tarihte Bugün – Today in History


16 Ocak 1923
Gazi Mustafa Kemal, Bilecik-Osmaneli istasyonunda bir öğrencinin okuduğu şiiri dinlerken

16 Ocak 1923
TBMM BaÅŸkanı Gazi Mustafa Kemal, Bilecik Osmaneli Ä°stasyonu’nda bir öğrencinin okuduÄŸu ÅŸiiri dinlerken


1937 – Atatürk’ün, Yüksek Ticaret Okulu’nun 54. kuruluÅŸ yıldönümü nedeniyle gece Pera Palas salonlarında düzenlenen toplantıyı ÅŸereflendirmesi ve gençlerle görüşmesi.

Atatürk’ün, Cenevre’de bulunan Afet (Ä°nan)’a mektubu: “Hatay üzüntüsüne, Nuri Conker’in ölümü acısı karıştı; bu acının açtığı yaranın derinliÄŸini tahmin edersin!”

1933 – Atatürk’ün, EskiÅŸehir’de ValiliÄŸi, Belediye’yi, Komutanlığı, Halkevi’ni ziyareti, EskiÅŸehir Lisesi’nde derslere giriÅŸi ve saat 18.00’de trenle Derince’ye hareketi.

1932 – Atatürk’ün, saat 16.00’da Dolmabahçe Sarayı’ndan hareketle Fatih, Aksaray, Edirnekapı ve ÅžiÅŸli taraflarında otomobille bir gezinti yapması, saat 18.00’de Dolmabahçe Sarayı’na dönüşü.

1923 – Mustafa Kemal Ä°zmit’te yaptığı basın toplantısında “Ä°nkılâbın kanunu mevcut kanunların üstündedir” dedi.

Atatürk’ün, Arifiye’ye geliÅŸi ve konuÅŸması: “…Tarihimiz birçok parlak zaferler kaydeder. Fakat, zaferle beraber her ÅŸey bırakılmış ve semerelerini toplamayı ecdadımız ihmal etmiÅŸtir.”

Atatürk’ün, Ä°zmit’e geliÅŸi.


1923 (16-17) – Atatürk’ün, Ä°zmit’te Ä°stanbul gazetecileriyle basın toplantısı: “…Aydınlar gidecekleri muhitlerde baÅŸlı başına bir âlem yaratabilirler. Memleketin yalnız bir yerinde deÄŸil, beÅŸ on yerinde birer bilim merkezi, ışık merkezi, kültür merkezi yapmalıyız, millet bahtiyar olsun. …Bu Devletin halife ile alâka ve münasebeti yotur. …Halkı kendi halinde terk edersek bir adım ileri atamayız. …Ä°nkılâbın kanunu, mevcut kanunların üstündedir. …Dış siyasetin dayanağı, kuvvetli bir iç siyasettir.”

1916 – Atatürk’ün, karargâhı Edirne’de bulunan 16. Kolordu Komutanlığı’na atanması.

1912 – Atatürk komutasındaki yerel kuvvetlerin, Derne’de Ä°talyanlara karşı baskın ÅŸeklinde taarruzu.

(Visited 5 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 16.01.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk Günlüğü | Atatürk Today bölümünde paylaşılmıştır ve 335 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 5 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk Günlüğü - Today | 16 Ocak - January orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleEvrenbilim (Evren Bilimi) - Kozmoloji Nedir? Big Bang | Tarih Boyunca Farklı Kozmoloji Fikirleri Sonraki MakaleBilim ve Bilim Adamlarının Özellikleri...

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz