Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk’ün Ölümü | Ä°lk Koma


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 10.11.2007 tarihinde hale tarafından, ATATÃœRK'ün Hayatı ve Hakkında Yazılanlar bölümünde paylaşılmıştır ve 375 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Atatürk’ün Ölümü

Ä°lk Koma


Profesör Fissenger’in fikrinin alınmasından sonra, doktorlar ikinci ponksiyon’un gününü tespit için toplandılar. Operatör Doktor Mim Kemal Öke, 21 Eylül günü Atatürk’ün karnında biriken suyu tekrar aldı. 26-27 Eylül günü Atatürk ilk kez komaya girdi. Komayı atlatan Atatürk Ankara’ya gitmek istiyordu. Ancak doktorlar Atatürk’ün Ankara’ya gitmesine izin vermiyorlardı.

Atatürk isyan edercesine “Ankara’ya gidelim. Ne olacaksam orada olayım “ diyor, doktorların izin vermemelerinin sebepleri açıklanınca hiddetleniyordu.

Atatürk “Beni bir an evvel Ankara’ya götürün yapılacak mühim iÅŸler var”, demiÅŸ, ne yazık ki yapacakları, düşündükleri ne ise yapamamıştı.


Yapılan tüm tedavilere raÄŸmen Atatürk günden güne kötüleÅŸiyor, karın bölgesinde su toplanmaya devam ediyordu. Viyana’dan Eppinger, Almanya’dan Bergmann adında iki profesör gelmiÅŸti. Bunların koydukları teÅŸhis ve tedavi aynı idi “siroz”. Atatürk 16 Ekim 1938’de ağır bir komaya daha girdi ve 20 Ekim gününe kadar komada kaldı.

(Visited 1 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 10.11.2007 tarihinde hale tarafından, ATATÃœRK'ün Hayatı ve Hakkında Yazılanlar bölümünde paylaşılmıştır ve 375 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 7 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk\'ün Ölümü | İlk Koma orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleAtatürk'ün Ölümü | Ä°lk Muayene Sonraki MakaleSeni Seviyordum | Ä°clal Aydın

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz