Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Suikastler Tarihi | Çetin Emeç Suikastı – (7 Mart 1990) – Ä°stanbul


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 06.03.2011 tarihinde Hale tarafından, Yerli ve Yabancı Önemli Tarihi Suikastlar bölümünde paylaşılmıştır ve 1970 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Çetin Emeç

Çetin Emeç, (d. 1935, İstanbul – ö. 7 Mart 1990, İstanbul). Türk gazeteci.


Annesi Rabia Emeç, babası ise gazeteci, Demokrat Parti’nin kurucularından milletvekili Selim Ragıp Emeç’tir ve Zeynep, Leyla ve Aydın (Merhum) isimli üç kardeÅŸi vardır. Bilge Emeç ile evlenmiÅŸ, MehveÅŸ ve Mehmet (Memo) isimli iki çocuÄŸu olmuÅŸtur.

Galatasaray Lisesi’nin ardından Ä°stanbul Ãœniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. GazeteciliÄŸe 1952’de babası Selim Ragıp Emeç’in Son Posta gazetesinde baÅŸladı. 1972’ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı iÅŸleri müdürlüğü yaptı. 1972 yılında Hürriyet Grubu’na geçti. Hürgün Yayınları’nın Genel YönetmenliÄŸini yaptığı sırada, Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’e geçti. 1986’da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü.


Suikast sonucu öldürülmesi

7 Mart 1990‘da iÅŸine gitmek üzere Ä°stanbul Suadiye’deki evinden çıktığı sırada ÅŸoförü Sinan Ercan’la birlikte öldürüldü. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.

Çetin Emeç’in ölümünün ardından, Sadun Tanju, “Çetin Emeç-Bir Basın Åžehidinin Anatomisi” adlı bir kitap yazmış ve söz konusu kitap 1992 yılında yayımlanmıştır.

Ayrıca, Çetin Emeç’in ölümünün 15. yılında DoÄŸan Kitap, “Çetin Emeç-Genel Yayın Yönetmeni 1935-1990” adlı bir kitap hazırlamış ve yayımlamıştır. Kitapta, Çetin Emeç’in kızı piyanist MehveÅŸ Emeç’in (Birol) babası için yazıp bestelediÄŸi ve sanatçı Yavuz Bingöl’ün seslendirdiÄŸi “Reverie -Uzak Bir Rüya” adlı ÅŸarkının CD’si de yer almıştır.

Kabri, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndadır. Çetin Emeç’in adı, Ä°stanbul BayrampaÅŸa’da bir stada, Kadıköy Suadiye’de ve Ankara Çankaya’da bulvarlara ve Ãœmraniye Dudullu, TekirdaÄŸ Çorlu, Aydın KuÅŸadası ve Tunceli’de çeÅŸitli caddelere verilmiÅŸtir. Emeç, son olarak ölümünün 20. yılı olan 20 Mart 2010 tarihinde Zincirlikuyu Mezarlığı’nda kabri başında anılmış, törende Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Enis BerberoÄŸlu, “Her ne saikle öldürülürse öldürülsünler, hangi karanlık amaca hizmet etmek amacıyla bu iÅŸi yaparlarsa yapsınlar ÅŸunu biliyorum ki Çetin Emeç’in, daha doÄŸrusu gazetecinin iÅŸi bitmiyor, gazetecinin arkasında bıraktığı bayrağı biri mutlaka alıyor. Bir yere taşıyor” demiÅŸtir.


(Visited 2 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 06.03.2011 tarihinde Hale tarafından, Yerli ve Yabancı Önemli Tarihi Suikastlar bölümünde paylaşılmıştır ve 1970 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 4 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Suikastler Tarihi | Çetin Emeç Suikastı - (7 Mart 1990) - İstanbul orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleÜç Åžerefeli Camiii | Edirne - 1438 - 1447 Tarihleri Arasında II. Murad Tarafından Yaptırılmış Sonraki MakaleHüsran Takımyıldızı İçerisindeki Duman Bulutsusu NGC 7841 | Günün Gökbilim Görüntüsü – 1 – 30 Kasım 2013

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz