Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Paris Barış Konferansı | I. Dünya Savaşı’nı Sona Erdiren AntlaÅŸmaların Hazırlandığı Uluslararası Konferans – Anadolu’nun Bölünüşü


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 17.09.2010 tarihinde Hale tarafından, Büyük Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu bölümünde paylaşılmıştır ve 1955 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Paris Barış Konferansı

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı’nı sona erdiren antlaÅŸmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.


Paris Barış Konferansı’nda Fransa ve Yunanistan’ın teklif ettiÄŸi Yunan toprağı

Müttefik, kısmen müttefik ve ortak devlet gibi farklı gruplara ayrılmış 32 devletin temsilcileri katılmıştır. Bu devletler, Ä°ttifak Devletleri ile savaÅŸmış veya onlara savaÅŸ ilan etmiÅŸ devletlerdi. Konferans 18 Ocak 1919’da, yani Alman Ä°mparatorluÄŸu’nun kuruluÅŸunun yıldönümü günü açıldı. Fransızlara Urfa, Antep ve MaraÅŸ verildi. Manda ve himaye yönetimi uygulandı. Batı Anadolu Yunan iÅŸgaline maruz kaldı.


Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti delegasyonunun 1919 Paris Barış Konferansına sunduÄŸu “BirleÅŸik Ermenistan” haritası

Konferansın kararlarına hakim olan devletler ise; İngiltere, Fransa, ABD ve İtalya Macaristan ile 4 Haziran 1920 tarihinde Trianon Antlaşması imzalanmıştır.

(Visited 7 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 17.09.2010 tarihinde Hale tarafından, Büyük Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu bölümünde paylaşılmıştır ve 1955 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 15 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Paris Barış Konferansı | I. Dünya Savaşı\'nı Sona Erdiren Antlaşmaların Hazırlandığı Uluslararası Konferans - Anadolu\'nun Bölünüşü orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleDinler Tarihi Ansiklopedisi: Hacı BektaÅŸ - BektaÅŸilik Sonraki MakaleTürkiye Cumhuriyeti Yargıtay BaÅŸkanlığı | Yargıtay Tarihçesi - Mahkemeler KuruluÅŸ Kanunu – Yargıtay’ın Organizasyon Yapısı - KuruluÅŸ Åžeması..

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz