Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler | Grimm Kardeşler


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 15.09.2007 tarihinde hale tarafından, Çocuk Edebiyatı | Çocuk Klasikleri bölümünde paylaşılmıştır ve 19175 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler


Çok ünlü bir prototip olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler yukarıdaki iki masalın tüm özelliklerini taşır; üvey anne elinde cefalar çeken güzeller güzeli “Pamuk” Prenses, saraydan atılır, saflığı ile avcının merhamet duygularını kabartarak ölmekten (ya da daha beteri kötü yola düşmekten) son anda kurtularak, erkekliğin yedi hali olan cücelerin evine atar kendini…

Burada da, daha önce nasıl yaşayabildikleri bilinmeyen cücelerin tüm bakımını üstlenir, gündüz ev işlerini yapıp evi ve madenden ya da ormandan dönecek olan yedi hal bekler. Nedense cüceler şöyle de bir şarkı tuttururlar ormana giderken;


“Baltalar elimizde, uzun ip belimizde, biz gideriz ormana hey, ormana.”

Baltalar, uzun ipler ve prensesle çok mutlu bir şekilde yaşarken, tüm erkeklerin korkulu rüyası olan, kraliçe gelir ve büyülü elmasıyla tüm huzuru bozar.

Bunda prensesin de suçu vardır çünkü tüm tembihlerine rağmen cüceleri dinlememiş, evde yalnız kalırken bir yabancıya kapıyı açıp onu içeri almış ve hatta onunla konuşmak gafletine düşmüştür. Bu hata cezasız bırakılmamalıdır. Kaçınılmaz son prensesi beklemektedir. Yasak elmadan aldığı bir ısırıkla prensesimiz yine uykuya dalar ve yine güzelliğini koruyarak cam bir “tabutun” içinde prensini bekler.

(Visited 12 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 15.09.2007 tarihinde hale tarafından, Çocuk Edebiyatı | Çocuk Klasikleri bölümünde paylaşılmıştır ve 19175 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 1 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler | Grimm Kardeşler orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki Makaleİstiklal Marşı Yazılması | Mehmet Akif Ersoy Sonraki MakaleDoğal Afetlerde İlk Yardım

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz