Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği | Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği Çalışma Alanları Ve İş Bulma Olanakları – Türkiye’de Programı Uygulay..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 25.10.2010 tarihinde Hale tarafından, Meslek Tanıtımları | Meslek Seçim Rehberi bölümünde paylaşılmıştır ve 371 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği; seramik, metal, polimer ve kompozit malzemelerin çalışıldığı disiplinlerarası bir bilim dalı. Fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerin yanı sıra kimya mühendisliği ve makine mühendisliği ile de güçlü bir ilişkiye sahiptir.


Malzeme bilimi ve mühendisliği programında önerilmekte olan derslerde mikroyapı-özellik-performans ilişkisi ve kullanım esnasında malzeme davranışını etkileyen faktörler üzerinde özellikle durulmaktadır. Tasarım çoğu zaman malzemelerin özellikleri tarafından sınırlandırıldığından dolayı malzemeler tüm mühendislik dalları için önem taşımaktadır.

Malzeme alanındaki gelişmeler yeni tasarım kriterlerini beraberinde getirmekte ve yeni ürünlerin ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Bundan dolayı mühendislik fakültelerindeki programların çoğunda malzeme bilimi ve mühendisliği ile ilgili en az bir ders bulunmaktadır. Metaller ve bunların alaşımları mühendislik malzemeleri içerisinde yaygın kullanıma sahip olmasına rağmen; seramik, polimer ve kompozit malzemeler alanında iyileşme ve gelişmeler sürekli artmaktadır.

Türkiye’de Programı Uygulayan Fakülteler


• Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
• Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
• Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
• Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
• Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi
• Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile İlgisi

Türkiye’de var olan çoÄŸu metalurji mühendisliÄŸi bölümleri zaman içinde bilimsel ve teknolojik geliÅŸmelere ayak uydurularak disiplinleri geniÅŸletilip malzeme bilimi ile entegre hale getirilmiÅŸ, benzer ÅŸekilde bazı seramik mühendisliÄŸi bölümleri ise ya metalurji mühendisliÄŸi bölümleriyle birleÅŸtirilmiÅŸ ya da doÄŸrudan malzeme bilimi ve mühendisliÄŸine bölümüne çevrilmiÅŸtir. Metalurji bilimi, malzeme biliminin alt dalıdır. Ancak üniversitelerin programları farklılık gösterebilir, malzeme biliminin farklı alanlarına ağırlık verebilir; örneÄŸin, metalurji, seramik, nanoteknoloji, biyomühendislik gibi..

Bakınız, Malzeme Bilimi

(Visited 7 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 25.10.2010 tarihinde Hale tarafından, Meslek Tanıtımları | Meslek Seçim Rehberi bölümünde paylaşılmıştır ve 371 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği | Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği Çalışma Alanları Ve İş Bulma Olanakları – Türkiye’de Programı Uygulayan Fakülteler orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleDünya Dilleri -Ä°ngilizce - Ä°ngiliz Dili |Hint-Avrupa - Hint-Ari Dil Ailesinin Germen Dilleri Grubundan – Tarihçe – KonuÅŸulan Ãœlkeler Sonraki MakaleÄ°l Ä°l Kurban Bayramı Namazı Saatleri - 2008 | Yurt Dışında Namaz Saatleri - Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz