Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

[Kimya] Anyon ve Katyon Analizleri..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 16.06.2009 tarihinde Sema tarafından, Fizik - Kimya - Biyoloji Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 4845 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları




Anyon ve Katyon Analizleri

Herbir katyonun kendine özgü karakteristik reaksiyonu vardır. Öncelikle katyonlar oluşturdukları katyon tuzlarının çözünürlüklerine göre gruplara ayrılırlar. Daha sonra bu grupdaki katyonlar ayrı ayrı ele alınır. Katyonların bu şekilde gruplara ayrılarak analiz edilmelerine katyonların sistematik nitel (kalitatif) analizi denir.


Bu gruplandırma yapılırken katyonların klorür, sülfür, hidroksit, karbonat ve fosfatlar ile yapmış olduğu bileşiklerin çözünürlüklerinin farklı olmasından yararlanılır. Örneğin çeşitli katyonları içeren bir çözeltiye seyreltik HCl asit çözeltisi eklendiğinde oluşan beyaz çökelek; gümüş, kurşun ve civa(I) klorürlerinin karışımından oluşur. Bu nedenle, bu katyonlar aralarından bir grup oluştururlar ve buna sistematik analizde birinci grup denir. Çeşitli katyonları içeren başlangıç çözeltisinden birinci grup çöktürülerek ayrıldıktan sonra, kalan çözeltiye asidik ortamda H2S ikinci grup çöktürülür.

Ayrıntılı bilgi ve dökümanı aşağıdan indirebilirsiniz..

:z29:


(Visited 8 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 16.06.2009 tarihinde Sema tarafından, Fizik - Kimya - Biyoloji Konu Anlatımları bölümünde paylaşılmıştır ve 4845 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

[Kimya] Anyon ve Katyon Analizleri.. orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki Makale2008-KPSS’ye Katılacak Öğretmen Adaylarının Dikkatine! | AÄŸustos 2008'de 24.000 Öğretmen Atanacak - Öğretmen Olarak Atanacaklarda Aranaca.. Sonraki MakaleGeometrinin Tarihçesi | Geometrinin DoÄŸuÅŸu - Eukleides'in Aksiyomları Ve Teoremleri - Eukleides Dışı Geometriler - Saf (Katıksız) Geometri

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz