Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

KaraciÄŸer YaÄŸlanması | KaraciÄŸer YaÄŸlanmasının Nedenleri – Belirtileri – Tanısı- Tedavisi – KaraciÄŸer YaÄŸlanması Bitkisel Tedavisi – Diyeti – KaraciÄŸe..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 01.05.2010 tarihinde sosyolojix tarafından, Hastalık Tanımları, Belirtileri, Tedavileri bölümünde paylaşılmıştır ve 2334 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Karaciğer Yağlanması

Karaciğer vücüdümuzun dinamosu görevini gören, kendini yenileme ve rezerv kapsitesi yüksek bir organdır. Diyaframın hemen altında yaklaşık 2kg ağırlığında olan karaciğerin vücut ısısını ayarlamak, kan miktarını ayarlamak, vucudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapmak gibi bir çok hayati görevi bulunmaktadır.


Karaciğer güçlü bir organ olması dolayısıyla herhangi bir hastalık olma durumunda dahi kolay kolay belirti vermez. Belirti verdiği zaman ise hastalığın ilerlemesi kuvvetle ihtimaldir. Karaciğer rahatsızlıkları arasında en çok görülen ise karaciğer yağlanması. İlerlemesi durumunda siroza dahi çeviren karaciğer yağlanması üzerinde durulması gereken bir konu. Kan testelerinde enzim değerlerinin ölçülmesiyle tesbit edilebilen karaciğer yağlanması; yüksek kolestrol içeren gıdalar, aşırı alkol tüketimi, fiziksel aktive eksikliği gibi nedenlerlen yada yüksek diabetten meydana gelmekte.

Başta karaciğer yağlanması olmak üzere karaciğer sağlığımız için alkolden, yüksek kolestrol içeren gıdalardan,hayvani yağlardan uzak durmak ve düzenli aralıklarla spor yapmak gerekiyor.


(Visited 3 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 01.05.2010 tarihinde sosyolojix tarafından, Hastalık Tanımları, Belirtileri, Tedavileri bölümünde paylaşılmıştır ve 2334 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 7 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Karaciğer Yağlanması | Karaciğer Yağlanmasının Nedenleri – Belirtileri - Tanısı- Tedavisi – Karaciğer Yağlanması Bitkisel Tedavisi – Diyeti - Karaciğer Dostu Yiyecekler orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleMezopotamya | Ä°ki Irmağın Arasındaki Bölge - Mezopotamya Bölgesi - Mezopotamya Tarihi - Günümüzde Mezopotamya Sonraki MakalePeyzaj Mimarlığı Nedir?

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz