Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

İş Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler | İş Arkadaşlarına Hoş Davrananlar Daha Az Başarılı Oluyorlar


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 08.04.2008 tarihinde Hale tarafından, KiÅŸisel GeliÅŸim ve Kariyer Planlama bölümünde paylaşılmıştır ve 5120 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Ä°ÅŸ Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Bu yazıya önce iyi haberleri vererek baÅŸlamak istiyorum. Eminim dünyanın birçok ülkesinde yapılan bazı istatistikleri siz de duymuÅŸsunuzdur: Açılan her 10 ÅŸirketten 9 tanesi baÅŸarısız olup belirli bir süre sonra kapanıyor. Ancak yine yapılan bazı araÅŸtırmalar açılan ÅŸirketlerin yüzde 65’inin 4 yıl sonra bile hâlâ baÅŸarılı bir ÅŸekilde faaliyetlerine devam ettiÄŸini gösteriyor. Biraz daha derine inildiÄŸinde baÅŸka bir gerçek ortaya çıkıyor. BaÅŸarılı ÅŸirketler genellikle çalışanların da ortak olduÄŸu ÅŸirketler oluyor. Çalışanların ortak edilmediÄŸi veya belki daha doÄŸru bir deyimle ortakların aynı zamanda çalışan olmadıkları ÅŸirketlerin baÅŸarısız olmasının ise birçok sebebi var ve aÅŸağıda bu sebeplerden önemli olanlar veriliyor.

1. Yeni bir şirket kurmadan önce ev ödevinizi iyi yapmayı ihmal etmeyin. Araştırmalarda en çok rastlanan başarısızlık sebebi dış çalışma koşulları. Bunlar kira, sigorta gibi artan maliyetler ve rekabet. Bu hususları iyice araştırıp, bu harcama kalemlerini karşılayabilecek yeterli sermayeye sahip olduktan sonra iş yerinizi açmayı düşünmelisiniz. Halihazırda bir şirketiniz varsa yine de bunları araştırıp bu bilgileri ileriye dönük planlama yaparken kullanabilirsiniz. Ulaşabileceğiniz her türlü kaynaktan, şirketinizin veya işyerinizin faaliyet gösterdiği endüstri koluna has tüm maliyetleri araştırın. Eğitim programlarına katılın ve sorunları nasıl çözebileceğinizi öğrenin.

2. Mümkün olduğunca borç miktarını en alt düzeyde tutun ve şirketi açmadan önce kredibilitenizi en yüksek seviyede tutmaya çalışın. Şirketinizi açarken kullanacağınız sermayenin ille de sizin sermayeniz olması şart değil. Tabii bu durumda borç almak durumundasınız. O zaman da buna uygun bir durumda olmanız gerekir. Bunu başarmak da fazla borçlu olduğunuz bir dönemde hiç de kolay olmayacaktır.


3. Şirketi şahıs şirketi veya adi ortaklık olarak açmayın. Şirketinizin mutlaka yasal bir statüsü olsun. Bu anonim şirket ya da limited şirket olabilir. Halihazırda şahıs veya adi ortaklıksa şirketinizin statüsünü hemen değiştirin. Aksi takdirde tüm kişisel varlığınızla alacaklılara karşı sorumlu olursunuz. Şirketinizin tüzel kişiliğinin olması vergisel açıdan da size bazı avantajlar sağlar. Devletin yasal yapısı iyi oluşturulmuş şirketler için sunduğu bazı avantajlar vardır. Ancak bu vergisel avantajlardan faydalanabilmeniz için bu konularda yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir.

Aslında bir ÅŸirket için en uygun olan birkaç yasal varlık içermesidir: ÖrneÄŸin bir AÅž’nin sahip olduÄŸu limited ÅŸirket gibi. Uzun vadeli kazanç arayan ciddi bir giriÅŸimci iseniz ÅŸirket varlıkları üzerine yapacağınız sıkı bir çalışma sizi binlerce liralık vergi ve zarardan kurtarabilir.

4. Şirketinize yasal bir statü kazandırmadan önce asla ciddi harcamalar yapmayın. Resmi olarak işe başlamadan önce yapacağınız harcamaların belirli bir tutarının üstündeki harcamaları yapıldıkları yılda vergiden düşemeyebilirsiniz: Bunlar belirli bir dönemde ancak vergiden düşülebilir. Bunun tam aksine, mevcut şirketin yaptığı harcamaların çok büyük bir kısmının bir yıl içerisinde amortize edilmesi mümkündür.

5. Belediye ve yerel yönetimlerden şirket açmak için gerekli olan şartları öğrenin. İş yeri açmak için bazı izinlerin alınması, kayıtların yapılması ve vergi ve harçların ödenmesi gerekmektedir. Eğer bu şartlara uymazsanız ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

6. Eğer mümkünse ilk yıllarda kira gibi yüksek sabit maliyetlere girmeyin. Bu masrafı olabildiğince düşük tutmaya çalışın. Hatta ille de bir yer tutmanız gerekmiyorsa işi bir süre evinizden veya arkadaşınızla ortak kiralayacağınız bir ofisten yürütmeye çalışın.

7. İyi bir vergi rehberi satın alın. Şirketlerin başarısız olmasındaki temel faktörlerden birisi de kötü vergi yönetimidir.

Bu basit kuralları takip ederseniz dört yıl sonra hâlâ faaliyet gösteren bir şirkete sahip olma şansınız artacaktır.


Dünya Gazetesi

(Visited 1 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 08.04.2008 tarihinde Hale tarafından, KiÅŸisel GeliÅŸim ve Kariyer Planlama bölümünde paylaşılmıştır ve 5120 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 1 adet mesaj daha bulunmaktadır.

İş Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler | İş Arkadaşlarına Hoş Davrananlar Daha Az Başarılı Oluyorlar orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleSBS Ve OKS'ye Gireceklere Taktikler | Bu Öğretim Yılının Sonunda Ä°lköğretim 6. Ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) Katılaca.. Sonraki MakaleBiyoloji | Kalıtımın Kromozomal Esası

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz