Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

[İlk Yardım] Aşırı Ateş Yükselmesi Durumunda Yapılması Gereken Tıbbi Müdahaleler


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 22.11.2007 tarihinde Erkan tarafından, Ä°lk Yardım Kursu | Temel Uygulamalar bölümünde paylaşılmıştır ve 9270 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Bir hastada yüksek ateş versa bunun nedeni mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Genellikle vücutta bir infeksiyon odağı vardır. Özellikle küçük çocularda yüksek ateşin vakit kaybetmeden düşürülmesi gerekir çünkü yüksek ateş çocukta çırpınma ve kasılmalarla kendini belLi eden havaleye neden olur.

Hastada 38 dereceyi bulan bir ateş hastalık habercisidir. Ateş koltuk altında, makattan veya ağızdan ölçülebilir. Ölçümden önce hasta 15 dakika kadar dinlendirilmelidir. Ölçümün doğru olması için koltuk altındaki ter kurulandıktan sonra termometre yerleştirilmelidir. Çocuğun hareketleriyle termometrenin kırılmaması için bu sırada çocuğun yanından ayrılmamalıdır. Termometre en az bir buçuk dakika yerinde kalmalıdır.


Yüksek ateşi düşürmek için ateş düşürücü ilaç ve şurupların yanı sıra hastanın koltukaltı, boyun ve kasıklarına soğuk kompres uygulanması yararlıdır. Ayrıca terlemeyle sıvı kaybı olduğundan hastaya bol sıvı verilmelidir. Ateş düşürmek için bir doktora danışmadan rasgele antibiyotik kullanılması sakıncalıdır.

(Visited 9 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 22.11.2007 tarihinde Erkan tarafından, Ä°lk Yardım Kursu | Temel Uygulamalar bölümünde paylaşılmıştır ve 9270 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

[İlk Yardım] Aşırı Ateş Yükselmesi Durumunda Yapılması Gereken Tıbbi Müdahaleler orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleYüksek Teknoloji Ãœrünü Yapıştırıcılar | En Dayanıklı BirleÅŸtirme Aracı Sonraki MakaleBilge KaÄŸan - Göktürk Devleti Hükümdarı (683-734)

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz