Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Et Yiyen Bakteri | İngiltere’de Yapılan Araştırma; Sarımsak,”Et Yiyen Bakteri” Olarak Bilinen MRSA – Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus Enfe..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 07.04.2009 tarihinde Hale tarafından, Sağlık Dünyası | Alternatif Tıp | İlk Yardım bölümünde paylaşılmıştır ve 1618 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Et Yiyen Bakteri

İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda, sarımsakta bulunan ‘allicin’ maddesinin en güçlü antibiyotik olduğu ortaya çıktı. Sarımsak,“et yiyen bakteri” olarak bilinen MRSA (Metisilin dirençli Staphylococcus aureus) enfeksiyonuna karşı tedavi amacıyla kullanılacak. BBC’de yer alan bir habere göre, Doğu Londra Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucunda, doğada en fazla sarımsakta bulunan ‘allicin’ maddesinin tehlikeli enfeksiyonlara karşı en güçlü antibiyotik olduğu saptandı. İngiliz araştırmacılar, sarımsağın, çok tehlikeli bir enfeksiyon olan MRSA ile mücadelede kullanılması için çalışmalar başlattı. “Et yiyen bakteri” olarak bilinen MRSA bakterisi, başta hastanelerden olmak üzere, çeşitli yollarla bulaşabiliyor.


Deri altına yerleşen bu bakteri, yerleştiği bölgede krater şeklinde derin yaralar açıyor ve kemiğe ulaştığında da hasta için hayati tehlike sinyalleri çalıyor. MRSA enfeksiyonu için ise henüz tam anlamıyla bir tedavi söz konusu değil. Doktorlar, enfeksiyonun yayılmaması için hastaya antibiyotik tedavisi uyguluyor ve bakteri bulaşan bölge kesiliyor. Ancak bu tedavi, bakterinin tekrar nüksetmesini önleyemiyor. İngiltere’deki hastanelerde yılda 2 bin kişinin bu bakteri nedeniyle hayatını kaybetmesi ile harekete geçen bilim adamları, sarımsağın güçlü antibiyotik etkisinin kullanılmasının, bu ölümcül bakteri ile mücadelede yeni bir umut olacağını vurguluyorlar.


Amerika’da 1997’de 100 kişinin ölümüne yol açarak ülkede büyük bir paniğe neden olan et yiyen bakteri, Florida’da yeniden hortladı MRSAolarak bilinen bakterinin yayılması engellenemeyince bacağı kesilen 19 yaşındaki bisikletçi Nathan Dooley ölümden döndü.

Nathan Dooley’in kabusu çıktığı bisiklet turuyla başladı. Dooley, her akşamüstü yaptığı gibi Florida eyaletine bağlı Oregon’daki evinden bisikletini alarak dolaşmaya çıktı. Bütün gün yağmur yağdığı için yollar kaygan ve çamurluydu. Bir anda bisikletin hakimiyetini kaybeden Dooley yere düştü. Düşerken bacağını kesti. Hastaneye gitmek yerine eve döndü. Çünkü daha önce de bisikletten düşmüş ve bacağında buna benzer kesikler oluşmuştu.

İncelmeye Başladı

Ancak saatler sonra büyük bir acı çekmeye başladı. Bacağı ve vücudu büyük bir acı içinde hızla inceliyordu. Hastaneye gittiklerinde doktorlar Dooley’deki enfeksiyonun nedeninin et yiyen bakteri olduğunu ve kemiğe gittiği takdirde bacağını kesmek zorunda kalacabileceklerini söyledi. Nitekim yapılan tüm müdahelelere rağmen bakterinin yayılması engellenemedi ve doktorlar bacağı kesmek zorunda kaldı. Operasyonda kalçasına ve bacağının üst kısmına ulaşan bakteriler de temizlendi. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi profesörlerinden Yale Popowich “Bu zaman kadar gördüğüm en kötü vakalardan biri. Daha önce de et yiyen bakteri vakasıyla karşılaşmıştık. Ancak bu çok hızla yayılıyor. Gözlere kadar ilerlemesinden korktuk” dedi.

Ölümle Sonuçlanabiliyor


Grip virüsünü andıran et yiyen bakteri, genellikle bir çatlak veya kesikten vücuda girerek grip belirtilerine yol açmanın yanı sıra kasları kemiriyor. Hastalık vücudun bazı bölümlerinde kızarıklık ve deri enfeksiyonu oluşmasıyla ortaya çıkıyor, tüm vücuda yayılıyor ve son aşamada ölüm genellikle zatürre ve doku kaybı sonucu oluyor. Hastaya büyük acı vererek kasları kısa sürede çürüten yamyam bakteri, 3 gün içinde ölüme de yol açabiliyor. Hastalığın çok erken aşamada teşhisi ve yoğun antibiyotik tedavisi sayesinde, yakalananların 3’te 2’si kurtarılabiliyor.

Kaynak: Sabah

(Visited 25 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 07.04.2009 tarihinde Hale tarafından, Sağlık Dünyası | Alternatif Tıp | İlk Yardım bölümünde paylaşılmıştır ve 1618 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 1 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Et Yiyen Bakteri | İngiltere\'de Yapılan Araştırma; Sarımsak,\"Et Yiyen Bakteri\" Olarak Bilinen MRSA - Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus Enfeksiyonuna Karşı Tedavi Amacıyla Kullanılacak orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleAyasofya Efsaneleri | Doğu Roma Ve Osmanlı İmparatorluklarının Hem Yükseliş Hem Çöküş Dönemlerine Tanıklık Eden Tarihinin En Önemli Dini Eserlerinden .. Sonraki MakaleTemizliğin Önemi | Hijyen - El Yıkama

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz