Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk’ün İzmir’de İngiliz Donanması İçin Hazırlattığı Nota | Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 18.01.2009 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1215 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Atatürk’ün İzmir’de İngiliz Donanması İçin Hazırlattığı Nota

Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri


9 Eylül 1922’de İzmir kurtarıldıktan ve Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan birkaç gün sonra Mustafa Kemal İzmir’e gelmişti. Güvenlik nedeniyle bir ailenin evinde kalıyordu. Yorgun olduğu için dinlenirken bir gün balkona çıkar ve denizi seyretmeye koyulur. Uzun bir süre denize bakar ve düşünür…

Türk sularında İngiliz gemilerinin hala durduğunu görünce çok sinirlenir.


Salih Bozok’a: “ Bana Hariciye Vekili (Dışişleri Bakanı) Yusuf Kemal Bey’i çağırın” der.

Atatürk Hariciye Vekili Yusuf Kemal Bey’e:

– “ Mağlup bir devletin donanmasının burada durmasına gerek yok. İngiltere’ye nota verin. Donanmasını çeksin. Çekmezse batıracağımı bildirin.”

Hariciye Vekili ne yapacağını şaşırır. Bu notayla İngilizleri kızdırmaktan ve savaşın yeniden başlayabileceğinden endişe eder. Bu yüzden notayı göndermemek için zaman kazanmaya çalışır. Atatürk’ün birkaç kez kendisine “ Ne oldu nota Yusuf Bey?” diye sormasına karşılık, her seferinde: “ Hazırlanıyor Paşam, şimdi takdim ederim” cevabını verir.

Sonunda olaya tanık olan Latife Hanım, Atatürk’e:

– “ Paşam üzülmeyiniz. İzin verirseniz bu notayı ben yazayım.”
– “ İngilizce yazacaksınız”
– “ Evet biliyorum.”
– “Buyurun yazın bakalım…”

Latife Hanım çok kısa bir sürede İngilizler’e verilmesi arzulanan notayı yazıp Atatürk’e uzatır. Atatürk yazının üslubunu çok beğenmiş ve yaverine dönerek: “ Yusuf Kemal Bey’i çağırın bana” demiştir.


Hariciye Vekili odaya girer girmez, yazılan notayı uzatıp:

– “ Sizin bir türlü yazamadığınız notayı hanımefendi bir dakikada yazdı. Buyurun bir de siz okuyun…”

Notayı alan İngilizler kısa bir sürede gemilerini çekmek zorunda kalmışlardı. Atatürk’ün geleceği önceden bilebilme yeteneğini bir kez daha başarıya ulaşmıştı. Hariciye Vekili’nin tüm endişeleri boşunaydı. Çünkü Atatürk İngilizler’in nasıl davranacağını “ Üstün Sezme Gücü “ ile gayet iyi biliyordu.

Bu olayda dikkatimizi çeken bir başka nokta da; Atatürk’ün balkona çıktıktan sonra denize uzun süre bakıp belki de bir nevi transa girmesidir. Gelecek ile ilgili bilgileri söyleyebilenlerin kullandıkları başlıca yöntemden biri olan belli bir yere konsantrasyonla sağlanan trans haline Atatürk’ün birçok kehanetinde rastlanmıştır.

Atatürk’ün Kehanetleri Kitabı
Ali Bektan

(Visited 346 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 18.01.2009 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1215 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk’ün İzmir’de İngiliz Donanması İçin Hazırlattığı Nota | Kurtuluş Savaşı Sonrası Kehanetleri orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleMeslek Yüksek Okullarına Sınavsız Giriş Kaldırıldı | "Farabi Değişim Programı" İle İlgili Alınan Kararları YÖK Açıkladı Sonraki MakaleYeni Sosyal Güvenlik Sistemi | Sosyal Güvenlik Reformunun Temel Amacı ve Reforma İhtiyaç Duyulma Nedenleri

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz