Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

Atatürk’ün Düşman Donanması İle İlgili Kehaneti | Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Öncesi Kehanetleri


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 14.05.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1958 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


Atatürk’ün Düşman Donanması İle İlgili Kehaneti

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Öncesi Kehanetleri


Almanya ile birlikte, Birinci Dünya Savaşı’na giren Osmanlı İmparatorluğu her şeyinini kaybetmiş durumda idi.

30 Ekim 1918’de imzaladığı Mondoros mütarekesi ile Türk toprakları işgale uğruyordu. Kısacası, Osmanlı İmparatorluğu topraklarını kaybettiği gibi yavaş yavaş tarih sahnesinden de silinmeye başlamıştı..


İstanbul’un işgal edildiği günlerde, İstanbul’a dönen Mustafa Kemal düşman zırhlarını Dolmabahçe önünde gördüğü zaman büyük bir üzüntüye kapılmış ve ağzından sadece şu sözler dökülebilmişti:

“Geldikleri gibi giderler.”

Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra Mudanya mütarekesi imzalandı. Bunu Lozan Antlaşması izledi. İstanbul’u işgal eden kuvvetler geldikleri gibi gittiler.

İşin ilginç tarafı, 16. yüzyılda Fransa’da yaşayan ünlü Michel Nostradamus’un da bu konuyla ilgili bir kehanetinin bulunmasıdır!…

1555 yılında yayınlanan ve Nostradamus’un tarihi olaylar, savaşlar ve keşiflerle ilgili kehanetlerinin açıklandığı “Centurien” isimli kitapta Mustafa Kemal Atatürk’ten de bahsedilmiş ve yukarıdaki konu ile ilgili bir kehanete yer verilmiştir.

İnanılmaz kehanet şu dörtlükten oluşmuştur:

Kongre başkanını tutan devlet adamları
İşgal kuvvetlerince sürülecek Malta’ya
Girilmiş İstanbul’a alınmış Rodos Adası
Ama geldikleri gibi gidecekler sonunda


Bu dörtlükte Nostradamus yüzyıllar öncesinden geleceği görerek, Türkiye’yi, Kurtuluş Savaşı’nı ve Mustafa kemal Atatürk’ü bilmiştir.

Dörtlüğün sonunda geçen:

“Ama geldikleri gibi gidecekler sonunda” sözüyle; Atatürk’ün: “Geldikleri gibi gideceklerdir” sözünün de bu kadar büyük bir benzerlik oluşturması da ayrıca üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken bir rastlantıdır.

4 Eylül 1919’da hatırlanacağı gibi Sivas Kongresi toplanmıştı, Kongre Başkanlığı’na, işgal kuvvetlerine ve İstanbul Hükümeti’ne karşı açıkça tavır alan Mustafa Kemal seçilmişti. Kurtuluş Savaşı’nı ve Atatürk’ü destekleyen İstanbul’daki mecliste olan milletvekilleri de işgal kuvvetlerince Malta Adası’na sürgüne gönderilmişti. Bu hatırlatmanın ışığında yukarıdaki dörtlük tekrar okunacak olursa, işin içinde bir şeyler olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Atatürk’ün Kehanetleri Kitabı
Ali Bektan

(Visited 5 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 14.05.2008 tarihinde Hale tarafından, Atatürk'ün Geleceğe İlişkin Kehanetleri bölümünde paylaşılmıştır ve 1958 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 4 adet mesaj daha bulunmaktadır.

Atatürk’ün Düşman Donanması İle İlgili Kehaneti | Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Öncesi Kehanetleri orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleMoskof Cariye ; Hürrem | Demet Altınyeleklioğlu Sonraki MakaleDil Bilimi – Belâğat | Dilleri İnceleyen Bilim Dalı - Bir Bilim Dalı Olarak Dilbilim - Dilin Bünyevi Yapısı - Dilbilimin Alt Alanlara Ayrıl..

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz