Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

5300 Yıl Önce YaÅŸayan Adamın Mumyası | Ötzi Adıyla Bilinen Buzçağı Adamı Ä°talya – Bolozano Åžehrindeki Arkeoloji Müzesinde Sergilenmeye B..


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 14.05.2012 tarihinde Hale tarafından, Medeniyetler, Ãœlkeler ve Dünya Tarihi bölümünde paylaşılmıştır ve 249 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


5300 Yıl Önce Yaşayan Adamın Mumyası

Ötzi Adıyla Bilinen Buzçağı Adamı


Ötzi adıyla bilinen Buzçağı adamının saÄŸlıklı bir vücuda sahip olduÄŸu model, Ä°talya’nın Bolozano ÅŸehrindeki arkeoloji müzesinde sergilenmeye baÅŸlandı.

5300 yıl önce bir ok yarası sonucu öldüğü saptanan Buzçağı adamı, 1991 yılında bir Alman çift tarafından mumyalanmış halde bulunmuştu.


Hollandalı uzmanlar Alfons ve Adrie Kennis tarafından üç boyutlu hale dönüştürülen ceset, sergi salonunda adeta canlı bir görünüme sahip. Uzmanlar Ötzi’yi yeniden ayaÄŸa kaldırırken modele kahverengi gözler eklediler.

46 yaşında olduğu tahmin ediliyor

Ä°talya ve Avusturya sınırını oluÅŸturan Alp DaÄŸlarındaki Ötzi Vadi’sinde bulunan mumyalanmış buzçağından kalma cesede Ötzi ismi verilmiÅŸti.

Ötzi bulunduğunda keçi derisinden kıyafeti, çalılardan yapılmış başlığı, kurşundan miğferi ve okları yanı başında bulunmuşlardı.

Alman çift tarafından bulunan vücut mumyalanmış biçimde buz kitlesinin içinde kaldığı için 5000 yıldan uzun süre varlığını koruyabildi.


Buzçağı adamı üzerinde yapılan incelemeler, kendisinin 46 yaşında ve 159 cm. boyunda olduğunu ortaya koydu.

Ötzi’nin bir hayli gerçekçi modeli Bolanzo’daki Güney Tirol Arkeoloji Müzesi’nde meraklıların ziyaretine sunuluyor.

Son 2 fotoÄŸrafta 3D görüntüsü yapılmış…

Bakınız, Tarihi Gizemler | 5000 Yıllık Buzadam – Zaman: Ä°O 3300-3200 – Mekân: Ä°talyan Alpleri -Çoba n Mı, Åžaman Mı?

Kaynak

(Visited 1 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 14.05.2012 tarihinde Hale tarafından, Medeniyetler, Ãœlkeler ve Dünya Tarihi bölümünde paylaşılmıştır ve 249 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 3 adet mesaj daha bulunmaktadır.

5300 Yıl Önce Yaşayan Adamın Mumyası | Ötzi Adıyla Bilinen Buzçağı Adamı İtalya - Bolozano Şehrindeki Arkeoloji Müzesinde Sergilenmeye Başlandı orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleEven now, a year into my blue belt, I don submit people at Sonraki Makale[Fizik] Hall Etkisi | Manyetik Alan İçerisinde Bulunan Ve Ãœzerinden Akım Geçen Bir Ä°letken Boyunca Gerilim - Hall Gerilimi OluÅŸması Olayı

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz