Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

2007-ÖSYS Ek Yerleştirme Basın Duyurusu


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 18.09.2007 tarihinde M.Karaman tarafından, ÖSYM Sınavları | Çıkmış Sorular - Testler - Rehberlik bölümünde paylaşılmıştır ve 902 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


BASIN DUYURUSU
(2007-ÖSYS EK YERLEŞTİRME)
1. 2007-2008 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2007-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

2. Adaylar “2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek YerleÅŸtirme Kılavuzu’nu 1 – 4 Ekim 2007 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3,00 YTL karşılığında satın alabilecekler ve ÖSYM’nin internet sitesinde görebileceklerdir. Adaylar Kılavuz ücreti ile tercihlerini BaÅŸvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında baÅŸka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları iÅŸleme alınmayacaktır.


ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacaktır.

3. Tercih iÅŸlemi BaÅŸvuru Merkezi aracılığıyla veya kiÅŸisel olarak internet üzerinden 1 – 4 Ekim 2007 tarihleri arasında yapılacak ve bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

4. 2007-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:


a)Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecektir.

B) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki önlisans programlarını ilgili programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

5. 2007-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2007-ÖSYS ek yerleştirmeye başvuracaklardır. Bu adaylar Tablo 3A’dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilirler.

6. Tablo 3A, Tablo 3B , Tablo 4 ve ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır.

7. Lise mezunları ek yerleştirme için Tablo 3A’da yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir.

8. 2007 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2007-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.

9. Ek yerleştirme işlemleri, 2007-ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.


Kamuoyuna önemle duyurulur.

Prof. Dr. A. Ãœnal YARIMAÄžAN
BaÅŸkan

(Visited 1 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 18.09.2007 tarihinde M.Karaman tarafından, ÖSYM Sınavları | Çıkmış Sorular - Testler - Rehberlik bölümünde paylaşılmıştır ve 902 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 0 adet mesaj daha bulunmaktadır.

2007-ÖSYS Ek Yerleştirme Basın Duyurusu orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleTarihte Bugün: 1 Aralık | (1913) Ford Motor Company, Ä°lk Hareketli Montaj Hattını BaÅŸlattı. Sonraki MakaleAnadolu EliÅŸi | Oya Ve Takı Sanatı

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz