Bilgi Bankamız 62 Kategoride, 9052 Makale ve Konu Anlatımı içermektedir. Son Güncelleme: 27.01.2020 06:06

2007-ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) | Duyurular, Klavuzlar, Başvurular


İçerik Hakkında Bilgi

  • Bu içerik 30.09.2007 tarihinde Erkan tarafından, ÖSYM Sınavları | Çıkmış Sorular - Testler - Rehberlik bölümünde paylaşılmıştır ve 6977 kez okunmuştur.
    Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

İçerik ve Kategori Araçları


BASIN DUYURUSU (06.02.2007)

Yükseköğretim Kurumlarında Belirli Akademik Kadrolara Atanmak veya Lisansüstü Eğitimi Yapmak İsteyen Adayların Dikkatine


“78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı kanunla eklenen Ek Madde 8” ile, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak gerektiği hükmü getirilmiştir.

Yükseköğretim Genel Kurulunun 2 Şubat 2007 günü yapılan toplantısında, yükseköğretim kurumlarında yukarıda sayılan öğretim elemanı kadrolarına atanmak için yapılması gereken sınav ile Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (LES) birleştirilmesine ve yeni sınavın adının “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” olmasına karar verilmiştir.

Belirli akademik kadrolara atanmak isteyenler ile lisansüstü eğitimi yapmak isteyenlerin gireceği ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Sınavda 40’ar sorudan oluşan Sayısal-1ve Sayısal-2 Testleri ile, 80 sorudan oluşan Sözel Testi yer alacaktır. ALES testlerinde yer alacak soruların niteliği, daha önce yapılan LES sınavlarında yer alan testlerdeki sorulara benzer olacaktır. Testler açısından LES ve ALES arasındaki tek fark, LES’te yer alan 80 soruluk Sayısal Testi yerine ALES’te 40’ar soruluk Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testlerinin yer almasıdır.


ALES’e katılan adaylar için sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı ALES puanları hesaplanacaktır. LES puanlarından farklı olarak, ALES puanları en büyüğü 100 olan puanlar olacaktır. 2005 ve 2006 yıllarında yapılan LES sınavlarına giren ve aldıkları puanlar halen geçerli olan adayların LES puanlarına karşılık gelen ALES puanlarının nasıl hesaplanacağı daha sonra açıklanacaktır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2007 yılı ilkbahar döneminde 22 Nisan 2007 Pazar günü 40 merkezde yapılacaktır. Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını 26 Şubat – 5 Mart 2007 tarihleri arasında üniversite rektörlüklerine yapacaklardır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi, hazırlanacak kılavuzda yer alacaktır.

İlgililere duyurulur.

ÖSYM Başkanlığı

(Visited 18 times, 1 visits today)


Kaynak: Kadim Dostlar ™ Forum

Bu içerik 30.09.2007 tarihinde Erkan tarafından, ÖSYM Sınavları | Çıkmış Sorular - Testler - Rehberlik bölümünde paylaşılmıştır ve 6977 kez okunmuştur. Bu içeriğin devamında incelemek isteyebileceğiniz 3 adet mesaj daha bulunmaktadır.

2007-ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) | Duyurular, Klavuzlar, Başvurular orjinal içeriğine ulaşmak için tıklayın ...

Önceki MakaleEdebiyatta Masal | Masallar, Milletlerin Gördükleri Rüyalardır "Masalsız Hayatta Çocuk Yetişir mi? Sonraki Makale[Fizik] Renk Nedir ?

Bu Makaleyle İlgili Fikirlerinizi ve Görüşlerinizi Diğer Ziyaretçilerle Paylaşabilirsiniz